2014. augusztus 3., vasárnap

Díj - Tack


Mindig is azon gondolkoztam, mióta blogot vezetek, hogy mi fán teremhet egy díj, hogy adják, vagy hogy is megy ez az egész. A "honnan indul ki" részt még mindig nem értem, viszont jelenleg itt mosolygok, mert GwenPage volt olyan kedves, és megdobott eggyel. 

Szabályok
* Írj 11 dolgot magadról!
* Válaszolj a jelölő által írt 11 kérdésre!
* Írj 11 kérdést!
* Küld tovább 11 embernek!



11 dolog rólam:

1. Úgy nagy általánosságban iszonyatosan rettegek attól, hogy számomra fontos/kedves emberek hülyének néznek, vagy negatív véleménnyel vannak rólam.

2. Ha nagy tömegben vagyok, néha legszívesebben elbújnék. Ezért gyűlölöm a piacot is, példának okáért. De ez a probléma valamilyen furcsa módon a Conon sosincs velem.

3. Néha roppantul magányosnak érzem magam, és szeretnék barátkozni. Máskor pedig örülök a magánynak.

4. Túl sok negatívat írok, igaz?

5. Utálom a nudista dögöket, azaz a meztelencsigákat. Tele van velük a kert, megzabálták a retket és a paprikát, az uborkáról nem is beszélve. Azóta mérgezzük őket, döglenek, és egyre kevesebb. De talp alá még mindig jut. Fujj.

6. Imádok íjjal lőni és csatacsillaggal célba dobni. Tegnap voltunk Nagyvázsonyban várjátékon, ahol az előbb említett szenvedélyemnek hódolhattam.

7. A segítő/asszisztens fiú nagyot nézett, mikor elsőre eltaláltam a táblát, egész közel a közepéhez. Szerintem nem nézte ki belőlem, hogy sikerülhet.

8. Megmagyarázhatatlanul vonzódom a különféle fegyverekhez, így a japán katanákhoz és wakizashikhoz, a középkori lovagi kardokhoz, csatacsillagokhoz, és az íjakhoz. A fejlettebbeknél (pl. modern puskák) úgy érzem, egyre inkább eltűnik az ember a fegyver mögül, ezzel valódi mészárlássá téve azt, ami bizonyos korokban az erő összeméréséről szólt. 

9. Rossz időbe születtem valószínűleg, mivel kedvenc koraim a (körülbelül) Krisztus előtti és utáni első század, a középkor, és a jövő. 

10. Mostanában újból erősen rákaptam a Spartacusra. Mármint a sorozat-típusúra. Egyben rájöttem, hogy az az egyetlen olyan fandom, amiben a kedvenc szereplőim összejönnek, együtt maradnak, és nem halnak meg.
Ők. Nasir és Agron. És élnek. Túlélik.

11. Imádok nyelveket tanulni. Bár egy pár hónapja elég komoly gondjaim lettek a némettel, igyekszem nem feladni. A japánt fel kellett adjam, de szándékomban áll folytatni, amint az érettségit magam mögött tudom. A svéddel nagyon jól elvagyok, imádom és ő is imád, mert rengeteg hasonlóság van közte és a német, na meg az angol között. Az angol pedig egyszerűen nem ereszti a szívem. Remélem sikerül a tervem, és tudok vele foglalkozni az egyetemen, mint angoltanár-kezdemény (egy év múlva kiderül). 


~*~


1. Hogy nézne ki a személyes mennyországod?
- Egy nagy kert, fákkal és virágokkal, tóval, zöld pázsittal, amiben nincsenek csigák. Se házas, se pucér. És a fűben nagy kupacokban állna a könyv, a képregény és a manga, üres füzetekkel és írószerekkel együtt.

2. És a személyes poklod?
- Csigák mindenfelé, tűz, amputált lábak és csonka, oszló hullák.

3. Tervszerűen vagy inkább csapongva, hirtelen felmerülő ötleteket továbbvíve írsz?
- Azt hiszem mindegyik. Néha csak jön egy ötlet, amit megírok, de néha hosszú ideig gondolkozom valamin, amiből nagyon ritkán születik közzétett írás.

4. Mi a vezérelved, amit soha, semmilyen körülmények között nem adnál fel? Vagy a szélsőséges körülmények mindig megtörik az akaraterőt? 
- A hűség. Nem csak egy kapcsolatban, hanem egy hűség az otthonhoz, a célokhoz, az elvekhez és az erkölcsökhöz.

5. Ki az az író/művész, aki ha tanácsokat adna neked, egész biztosan hallgatnál rá? (Azaz ki az úgymond példaképed. Nem kell ma is élő embernek lennie.)
- Talán Dumas, Wilde vagy Verne, ma élők közül Neil Gaiman. 

6. Képes lennél arra, hogy egy teljes napig ne szólalj meg? 
- Ha egyedül lennék, igen. Gyakran hallgatok hosszú ideig, és ugyanilyen gyakran jön rám a beszélhetnék.

7. Van/vannak olyan ember/emberek az életedben, akiért bármit megtennél?
- Édesanyám. Szeretnék mindent megadni neki, amit ő adott nekem.

8. Szerinted hogy látnak téged azok, akik nem ismernek igazán?
- Kívülálló különcnek, aki keveset beszél. Akik ismernek, azok tudják, hogy az utóbbi nincs így. Az első kettő viszont helyes.

9. Félsz az ismeretlentől? 
- Nem mindig. Néha szívesen választom a "járt ösvény" helyett, néha viszont inkább elkerülöm.

10. Makacs vagy vagy megalkuvó, konfliktuskerülő?
- Magam módján mindegyik. Makacs vagyok, ha bizonyos dolgokról van szó, de utálok veszekedni (meg ha mások veszekednek körülöttem), és ha nem ütközik a nézeteimmel, elveimmel, akkor egyezségre tudok jutni.

11. Milyen típusú harcos lennél? Törtető, vagy kifinomult, gyors? Milyen fegyvereid lennének, hogy nézne ki a páncélod/ruhád?
- (tekintsünk el a valóságtól) Gyors lennék és biztos, fegyver tekintetében kardok, tőrök és íj. A ruha valami hasonló:


11 kérdés tőlem:

1. Előfordul-e veled, hogy a kedvenc szereplőid (sorra) halnak meg a filmekben/sorozatokban, amiket nézel? Ha igen, hogy viseled? (Értsd; keresel új karaktert, néznivalót stb...)

2. Ha ismered a Hetalia-t: elégedett vagy Magyarországgal? Eléggé eltalálták szerinted az ország lényét?
    Ha nem ismered: Milyennek képzelnéd el Magyarországot emberi alakban?

3. Miket szeretsz inkább olvasni: könnyfakasztó angstot vagy mosolyt hozó fluffot?

4. Könnyeztél már meg fanfictiont? Ha igen, melyik fandomból, melyik párossal (esetleg kitől)?

5. Ékszert kell választanod: fém, bőr vagy műanyag?

6. Mit írsz a legkönnyebben, AU, korhű vagy crossover történeteket? [Ha nem írtál még, melyiket próbálnád meg először?]

7. Egy-egy fandom kedvéért mennyi kutatómunkát végzel, hogy értsed/írj róla/fantáziálj róla többet vagy csak mert úgy akarod ?

8. Ha bejárhatnád a világot, merre indulnál el, mit néznél meg/látogatnál meg feltétlenül? Hová NEM mennél, akármi történjék is?

9. A világon hirtelen mindenki átváltozik az ellenkező nemű önmagává. Milyen érzés lenne, hogy viselnéd?

10. Az éjszaka közepén felébreszt valami zaj; a szobád ajtaja előtt motoz valami/valaki. Kit/mit szeretnél, hogy ott legyen, és kit/mit egyáltalán nem?

11. Elhiszed, hogy végre elértük a 11. kérdést? Milyen kérdések voltak? A.: hülye B.:nem annyira



Akiknek feltétlenül küldeném:

Eva Reyklani
Thia Darkness
Yvonne
KatieCat
Susie Lupin
Diana
Kija
Broccoli
Anna
Scale Sand
Gwen Page

És természetesen annak, aki szán rá időt, hogy kitöltse :]


3 megjegyzés:

  1. Na helló! *integet a sarokból*
    Már nagyon régóta olvasgatok nálad, csak egyelőre szeretek a homályban üldögélni, ezért kihasználom az alkalmat, és a kérdéseid megválaszolásával vetem bele magam a világodba. (Ölég pofátlan módszer, de hirtelen nincs jobb ötletem. Félelmetes belecsöppenni ebbe a blogger világba.)

    1; Hajaj, de még mennyiszer! Főleg a GoT-nál történt ez meg, már a könyvben is kiborultam a karakterek halálán, a sorozatverzióban is néhol eléggé arcul csapott. Ilyen többnyire leülök a sarokban, és élem a kis életem tovább, közben igyekszem arra gondolni, hogy lehetne ettől még rosszabb is.

    2; Ismerem, és szerintem tökéletesen hozták a karaktert. Cosplayelni is ezért szeretik rengetegen.

    3; Lelkiállapottól függ. Mostanában angstokon élek, és lassan, de biztosan kihúzgálom a hajszálaimat szerintem.

    4; Jupp, Stucky ficek 99%-án folynak a könnyeim. A legjobban az egyik jó barátnőm személyszerint nekem szánt írásán tört el a mécses, akkor nagyon nehezen nyugodtam meg.

    5; Bőr, fém csattal. :3

    6; AU-t, általában. Vicces belepakolni akár a saját világomba is a karaktereket.

    7; Általában ha valamelyik fandom beszippant, akkor bármennyit képes vagyok utána járkálni. Példának okáért a Winter Soldier után hazajöttem, betáraztam tejből, és tumblr, google, cikkek, fanfictionök, képregényeim, minden itt volt mellettem, és csak olvastam, olvastam, olvastam.

    8; Bármit. Nagyon szívesen szétnéznék az egész világban, talán Dél-Amerika, és környéke, ahová semmiképp sem mennék. (Már csak az állatok miatt sem, durva, miket termelnek ki.)

    9; Szerintem imádnám. Biztosan furcsa lenne, de mindig is elképzeltem, milyen érzés pasinak lenni.

    10; Hm, ami/aki jöhet: macskáim, Bucky (báár...), bármelyik kedvencem, amit nem: a szüleim. Brr.

    11; De el ám. :) C - jó kérdések voltak. :3

    Köszi a lehetőséget. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépen köszönöm! <3
    Nem tudok túl érdekfeszítő kérdéseket írni, szóval inkább itt válaszolnám meg, ha nem baj.


    1. Előfordul-e veled, hogy a kedvenc szereplőid (sorra) halnak meg a filmekben/sorozatokban, amiket nézel? Ha igen, hogy viseled? (Értsd; keresel új karaktert, néznivalót stb...)
    Vonzódom az elhalálozó karakterekhez. Sokadszorra is bőgök rajtuk, hangulat-és társaságfüggő, hogy halkan szipogva vagy szabályosan bömbölve.

    2. Ha ismered a Hetalia-t: elégedett vagy Magyarországgal? Eléggé eltalálták szerinted az ország lényét?
    Ha nem ismered: Milyennek képzelnéd el Magyarországot emberi alakban?

    Teljes mértékben elégedett vagyok Erzsivel~ Csak azt sajnálom, hogy a külföldi fanok hogy el tudják rontani a karakterét. Kétivel tavaly indítottunk egy tumblr-posztot, amiben benne volt, hogy igenis Erzsébet vagy Elisabeth a rendes neve (az Elisabetától személy szerint borsódzik a hátam), és augusztus 20-án van a szülinapja.

    3. Miket szeretsz inkább olvasni: könnyfakasztó angstot vagy mosolyt hozó fluffot?
    Inkább az utóbbi. Olyan, mint a csoki.

    4. Könnyeztél már meg fanfictiont? Ha igen, melyik fandomból, melyik párossal (esetleg kitől)?
    Rengeteget, volt hogy fejezeteket végigsírtam. Az egyik legemlékezetesebb a Gutters volt Glassamilktől, két nap alatt elolvastam a 20 fejezetet, a végén már alig láttam a könnyeimtől. Konkrét páros nem volt, csak utalások (SuFin, DenNor - jóféle DenNor, és még megölni sem akarták egymást), Dánia és Sealand keresték a túlélőket egy katasztrófa után.

    5. Ékszert kell választanod: fém, bőr vagy műanyag?
    Fém vagy fa.

    6. Mit írsz a legkönnyebben, AU, korhű vagy crossover történeteket? [Ha nem írtál még, melyiket próbálnád meg először?]
    Mindhármat nagyon szeretem, nehéz választani... de talán korhű. Crossoverezni pedig imádok.
    Van egy megkezdett Heta többfejezetes au-m, amit mióta be akarok fejezni, de valahogy sosem sikerül.

    7. Egy-egy fandom kedvéért mennyi kutatómunkát végzel, hogy értsed/írj róla/fantáziálj róla többet vagy csak mert úgy akarod ?
    Órák hosszat képes vagyok kutatni, sokszor a semmiért is. Finnország történelméről egy vagon kinyomtatott anyagom van, rengeteg könyvet is elolvastam skandinávékról, és azt is a Hetaliának köszönhetem, hogy elkezdtem finnül tanulni (amit még mindig az egyik leggyönyörűbb nyelvnek tartok).

    8. Ha bejárhatnád a világot, merre indulnál el, mit néznél meg/látogatnál meg feltétlenül? Hová NEM mennél, akármi történjék is?
    Éppen Tirolban tengetem a napjaimat, de Ausztria minden szegletét látni akarom, utána egész Németországot (ha már sikerült civilizációból Berlint kihúzni érettségin), jöhetnek skandinávék és Európa azon részei (van bőven), ahol még nem jártam. Utána Ázsia. Meg úgy minden.
    Olyan helyre, ahol éppen háború dúl.

    9. A világon hirtelen mindenki átváltozik az ellenkező nemű önmagává. Milyen érzés lenne, hogy viselnéd?
    Kíváncsi lennék, milyen pasi lennék, de azért ennyire nem. xD Először lesokkolna, aztán sorban lecsekkolnám arcoskönyvön, ki milyen lett. xD De egy nap után kérném vissza a régi önmagamat.

    10. Az éjszaka közepén felébreszt valami zaj; a szobád ajtaja előtt motoz valami/valaki. Kit/mit szeretnél, hogy ott legyen, és kit/mit egyáltalán nem?
    Ebben a régi házban folyton parázok a manótól, egyszer már találkoztam vele álmomban. Jó volt utána hajnalban felkelni, és munkába indulni, amikor még mindenki alszik... Minden egyes sarkon ott sejtettem.
    Szóval inkább nem akarok belegondolni.

    11. Elhiszed, hogy végre elértük a 11. kérdést? Milyen kérdések voltak? A.: hülye B.:nem annyira
    El ám. :D C.: teljesen oké.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a díjat drága OwO Neki is esem.

    1. Előfordul-e veled, hogy a kedvenc szereplőid (sorra) halnak meg a filmekben/sorozatokban, amiket nézel? Ha igen, hogy viseled? (Értsd; keresel új karaktert, néznivalót stb...)
    A GoT tudna erről mesélni, hrrr. De szerencsére az abszolút kedvenceim még élnek. Ha ők meghalnak, valószínűleg nehezen, de túlteszem magam a sokkon, és nézem tovább.

    2. Ha ismered a Hetalia-t: elégedett vagy Magyarországgal? Eléggé eltalálták szerinted az ország lényét?
    Ha nem ismered: Milyennek képzelnéd el Magyarországot emberi alakban?

    Nem ismerem a Hetaliát, de azt tudom, Magyarország milyen benne. Szerintem találó, és aranyos.

    3. Miket szeretsz inkább olvasni: könnyfakasztó angstot vagy mosolyt hozó fluffot?

    Angstfüggő vagyok, egy önkínzó őrült.

    4. Könnyeztél már meg fanfictiont? Ha igen, melyik fandomból, melyik párossal (esetleg kitől)?

    Hát, egypár már akadt. A legjobban Raistlin: Asszimiláció című művén sírdogáltam.

    5. Ékszert kell választanod: fém, bőr vagy műanyag?
    Fém :3

    6. Mit írsz a legkönnyebben, AU, korhű vagy crossover történeteket? [Ha nem írtál még, melyiket próbálnád meg először?]

    Az AU általában jól zenél nekem.

    7. Egy-egy fandom kedvéért mennyi kutatómunkát végzel, hogy értsed/írj róla/fantáziálj róla többet vagy csak mert úgy akarod ?

    Teméntelen kutatómunkát végzek még egy szösszhöz is, ha éppen kell. Mindent feltérképezek, mert egyszerűen nem tudom elviselni a gondolatot, hogy bármi is ne klappoljon a történetben.

    8. Ha bejárhatnád a világot, merre indulnál el, mit néznél meg/látogatnál meg feltétlenül? Hová NEM mennél, akármi történjék is?

    Irány Izland, Svédország és Anglia! Nem tudom, mit néznék meg. Mindent OwO Annyi minden lenne...
    Spanyolországba, Dél-Amerikába SOHA.

    9. A világon hirtelen mindenki átváltozik az ellenkező nemű önmagává. Milyen érzés lenne, hogy viselnéd?

    Túl sok különbség nem lenne, így is félig férfiként viselkedem. :D Nagyon meglepődnék, magamba fordulnék kis időre, aztán megpróbálnék alkalmazkodni.

    10. Az éjszaka közepén felébreszt valami zaj; a szobád ajtaja előtt motoz valami/valaki. Kit/mit szeretnél, hogy ott legyen, és kit/mit egyáltalán nem?

    Ami azt illeti, Loki elmotozgathatna ott, netalán Tom Hiddleston tévedt el csodás kis országunkban...
    Nos, van egy tanárom akit szívből rühellek, na ő ne legyen mert az lesz az utolsó napja.

    11. Elhiszed, hogy végre elértük a 11. kérdést? Milyen kérdések voltak? A.: hülye B.:nem annyira
    Nagyon jó kérdések voltak *-* Tehát a nem létező "c, ultrajók" lehetőséget választom.

    VálaszTörlés