2016. szeptember 26., hétfő

The Song of Red



Fandom: Dragon Age
Páros: Raleigh Samson/Maddox - említve
Figyelmeztetés: angst - kell ennél több? 
Hossz: drabble
Műfaj: h/c, angst
Megjegyzések: ... *halkan suttogva: még élek...* 


The Song of Red






Felfalja a vörös, ég és énekel a bőre alatt és kiszárítja a bőrét – pergamen, de milyen erős, milyen gyűrött és vékony és feszül a vörös csontokon a vörös páncélban és vörös haraggal táplált fekete szívben; pergamen, pont, mint a levél a kezében. Maddox halott és halott és halott – életét adta a mesterükért, életét adta Samsonért, és nem él és nem él és nem.

Érezni vakmerő és érezni nehéz és érezni fáj – jobban, mint a húsába maró zabolázatlan erő, a mellkasán ülő hideg és a fejében lüktető kín és pokol és tervek – mind vörösen izzik és üvölt és tekereg és mar és tép és zúz. Azt kívánja, bár ne érezne, és mikor ezt kívánja, akkor érez a legjobban; őrült harag és a szívére zuhanó súly, és a páncél túl nehéz és túl vörös, és vörösebb, mint Maddox vére (vagy az ajkai, cserepes és reegő és meleg és vörös és Samsoné és már nem, már régóta nem) és hangosabb, mint a sárkány vagy a mestere, és tudja, mit kell tennie, de nem kap levegőt és nem is akar egy szívverésnyi ideig. Maddox halott – villan át a tudatán és a súly a tízszeresére nő, a tüdeje sajog és összeroskad és Samson köhög és fuldoklik, és nem tud másra gondolni, csak a tranquil arcára – hidegebb, mint Emprise du Lion befagyott folyamán a jég.

Aztán felrémlik az Inkvizítor arca – elf és apró és mágus, és miért ilyen erős, miért – és Samson megrázza magát. Maddox emléke lehull a vállairól, mint egy súlyos, véráztatta köpeny, és a templomos otthagyja.  Felvenni olyan lenne, mint tüzes szögeket felmarkolni, kínzó sebeket csontig tépni és kardot a mellkasába döfni – Samson erőt gyűjt és felegyenesedik. A Vörösek vezére megáll és kihúzza magát. Ez már több, mint a mestere harca. Ez most már az övé is, még inkább, mint előtte valaha.


Ahogy kifordul a sátrából, megvillan vörös páncélja és vörös tekintete és vörös haragja és kínja fellángol abban az egy csepp vörös könnyben, amit Maddox emléke teremtett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése